Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı Prostat büyümesi nedir?

Erkeklerde "Prostat büyümesi" durumu nedir?


Erkekler arasında ''kabus'' olarak yorumlanan idrar yapmayı zorlaştıran, prostat büyümesi ile idrar yolunun daralır ve idrar yapmada bazı zorluklar yaşanmaktadır.

Erken dönemde PSA yüksekliği, ileri dönemde sık sık idrara çıkmak, gece idrara çıkma, ağrılı idrar yapma ve idrar yapmada zorlukla kendini gösteren kötü huylu prostat kanseri, ileri evrede bel ve eklem ağrılarına da yol açabiliyor.

idrar yapamama sorunları kesik kesik idrar yapma, sık idrar çıkma,


Prostat, hastalarında idrar yapmayı başlatamama, idrar akım hızının yavaş olması, mesaneyi tam boşaltamama hissi, kesik kesik idrar yapma, sık idrar çıkma, çok acil idrar yapma hissi, ilerleyen dönemlerde ise mesane çıkışını kapatmasına bağlı olarak hiç idrar yapamama gibi belirtilerle kendini gösteriyor. 

Hemen hemen her erkekte prostat büyümesi olabiliyor ama idrar yapma alışkanlığında bozulma herkeste olmayabilir. Olağan idrar yapma alışkanlığında, tutarlı değişiklikler ortaya çıktığında prostat büyümesinin akla gelmesi gerekiyor.

İdrara sık çıkma, gece idrara kalkma, idrar yaparken sızı-yanma, idrarı hemen başlatamama, idrarın kesik-kesik gelmesi, incelmesi, saçılması, mesaneyi tam boşaltamama hissi, idrarı boşaltma süresinin uzaması, birden idrara sıkışma, bazen yetişmekte zorlanma gibi yakınmaları olanlarda prostat büyümesi değerlendirilmelidir.

Prostat büyümesi, erkeklerde 40 yaş üzeri erkeklerde görülen bir hastalıktır. 50 yaşın üzerindeki erkeklerin yüzde 50’sinde, 60-70 yaş arasında yüzde 65’inde, 80 yaş üzeri erkeklerin yüzde 90’ında iyi huylu prostat büyümesinin gelişebiliyor.

Prostat kanserinin, genel olarak orta-ileri yaş erkeklerin hastalığı olduğunu, hastalığın yavaş ilerlediğini ve geç bulgu verdiğini ifade eden Biri, bulgular ortaya çıktığında ise hastalığın ilerlemiş ve metastatik şeklinde kendini gösteriyor. İlerlemiş hastalık da ise bel ve eklem ağrıları, halsizlik ve kilo kaybı olabilir. Bazen hastalık hiç belirti vermeden rastlantısal olarak veya kontrollerde PSA yüksekliği nedeniyle yapılan biyopsi ile ortaya çıkabilir.

Prostat büyümesi ileri yaş erkeklerde sık rastlanan bir durum. Ancak her büyümenin nedeni, kanser değil. Büyümenin neden kaynaklandığını saptamak için mutlaka bir uzmana başvurmak gerekiyor. Çünkü prostat kanserinde de erken teşhis, hayat kurtarıyor..

Cüce Palmiye Saw Palmetto Nedir, Cüce Palmiye ne işe yarar, Saw Palmetto kapsülü faydaları

"Kuzey Amerika kökenli bir bitki olan Saw palmetto, prostat kanserinin gelişimini de engelleyebiliyor. Yapılan çeşitli araştırmalar; bitki özü saw palmetto 'nun bakterileri öldürme yeteneğini artırdığı ve rahatlıkla idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabileceğini de bilimsel olarak ortaya koyuyor..

Cüce Palmiye türü olan Saw palmetto; içinde barındırdığı doğal maddeler sayesinde prostat büyümesini önlüyor ve prostat kanserine karşı savaşıyor. 2939 erkeğin katıldığı 18 klinik çalışmanın sonucunda, Saw palmetto'nun alt üriner sistem semptomlarını ve idrar akıntılarını etkili bir şekilde önlediği ispatlandı. Aynı analizde bu meyveyi tüketen erkeklerde, gece idrarına çıkma daha az gözlendi."

Cüce Palmiye Takviye edici gıda olarak kullanılmaktadır. Saw Palmetto (Cüce Palmiye) Kapsülü Gıda takviyesi olarak tüketilir. ilaç değildir

Satışı olan ürünlerin reklamı ve tanıtımı hakkında müşterilerimiz, Tarım ve Köy işleri Bakanlı'nın ilgili kanunlar ve ilgili yönetmeliklerle Türk Gıda Mevzuatı tarafından korunmaktadır.

Satışı olan ürünlerin açıklamaları sadece bilgi amaçlıdır. Hiçbir şekilde kullanımına yada etkilerine yönelik taahhüt veya tavsiye değildir/olamaz.

Satışı olan ürünler gıda takviyesi ürünüdür kesinlikle ilaç değildir. Farmakolojik etkileri olmadığı gibi tedaviye yönelik bir amaç için kullanılamaz.
Daha yeni Daha eski