Dr. Sema Ramazanoğlu Kimdir? Biyografisi Özgeçmişi Hakkında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu oldu


26. Dönem Denizli Milletvekili ve 64. Hükümet de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak Kabinede görev yapmaktadır. Dr. Sema Ramazanoğlu Kimdir? Biyografisi Özgeçmişi Hakkında Bilgiler 

Dr. Sema Ramazanoğlu Özgeçmişi: 25.08.1959’da Denizli’de doğdu. İlk, Orta ve Liseyi Denizli’de bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Radyoloji dalındaki Uzmanlık İhtisası Eğitimini İsviçre’nin Bern kentindeki Üniversite ve Kanton Hastanelerinde tamamladı. İstanbul’da Zeynep Kamil ve Haydarpaşa Numune Hastanelerinde çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucularından olup, Denizli Milletvekilidir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucularından olup, TBMM Denizli Milletvekilidir. Ayrıca, Merkezi Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde bulunan İslam Kalkınma Bankasının Akil Kadınlar Danışma Kurulunun Kurucu ve Aktif Üyesidir. Bu kapsamda adı geçen Uluslararası İslam Kalkınma Bankasına ait Kadın ve Aile konularındaki projelerin, öneri, planlama ve uygulama aşamalarının tümünde Onursal Başkan Danışmanı olarak faaliyet göstermiştir.

Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurucu Genel Başkanı ve halen Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, kendisine bağlı Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapmıştır.

İki dönem üst üste Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak Parti Yönetiminde önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Türkiye’deki ve İslam Ülkelerindeki kadınların sosyal problemleri dahil olmak üzere, onların tüm sorunları üzerinde, ulusal ve uluslararası düzeydeki birçok faaliyetlerde Adalet ve Kalkınma Partisini temsil etmiştir. Aylık yayınlanan “Kadın ve Aile” Dergisine makaleler yazmıştır.

Ankara Üniversitesinden Tıp Doktoru ünvanıyla mezun olduktan sonra, Radyoloji dalındaki Uzmanlık İhtisası Eğitimini İsviçre’nin Bern kentindeki Üniversite ve Kanton hastanelerinde tamamlamıştır. İyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

New York’daki Birleşmiş Milletler bünyesinde bulunan CEDAW (Convention on the Elimination of Discrimination against Women) kurumunun aktif bir katılımcısı olarak, Türkiye hakkındaki raporların sunumuna katkıda bulunup rehberlik yapmıştır. Günümüz Dünyasında Kadınlarla ilgili Paylaşılan Politik Çabalar kapsamındaki çeşitli konularda, farklı uluslararası sempozyumlarda aktif katılımcı olarak yer almıştır.

İsviçre’de bulunduğu yıllarda, Avrupa’da yaşayan Türk ve İslam Toplumlarıyla yakından ilgilenmiştir. Zeynep Kamil Hastanesi ve Haydarpaşa Numune Hastanesi gibi Türkiye’nin en saygın ve en iyi tanınan Devlet Hastanelerinde, yaklaşık 20 yıl süreyle daimi kadrolu Tıp Doktoru sıfatıyla hizmet vermiştir.

Bazı Sağlık Kuruluşlarının yönetiminde üstlendiği görevlerin yanı sıra, İstanbul’daki özel bir Tıp Merkezinin kuruculuğunu ve yöneticiliğini yapmıştır. Yıllarca, bir çok sosyal kurum ve kuruluş bünyesinde yönetici veya katılımcı olarak faaliyet göstermiştir. Kadın Sağlıkçılar Derneği (KASAD-D) ve KASAD-Vakfı Kurucu Üyeliği, Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeliği gibi bir çok STK bünyesinde aktif görevler üstlenmiştir.

Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurucu Genel Başkanı ve halen Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, kendisine bağlı Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapmıştır. İki dönem üst üste Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak Parti Yönetiminde önemli sorumluluklar üstlenmiştir.

Türkiye’deki ve İslam Ülkelerindeki kadınların sosyal problemleri dahil olmak üzere, tüm sorunlar üzerinde, ulusal ve uluslararası düzeydeki birçok faaliyetlerde Adalet ve Kalkınma Partisini temsil etmiştir. İyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından 64. Hükümeti açıkladı.. Devamı.. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Ayşen Gürcan'ın yerine Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu getirildi.
Daha yeni Daha eski